У Храму Св. Јована Крститеља вечерњом службом целивањем плаштанице обележен је Велики петак

Богослужењима на Велики петак, обележава се време смрти и скидање са крста тела Господњег, када се на посебно украшен сто испред олтара који представља Христов гроб уз звуке клепала износи плаштаница. Плаштаница је платно са извизеним или насликаним ликом Христа, непосредно после скидања са Крста. Сто на који се полаже плаштаница симболизује камен на коме је тело Христово припремљено за полагање у гроб.

Велики петак је празник побожног ћутања, молитве и плача. На данашњи дан се на Голготи догодио највећи злочин у историји човечанства. Тада је разапет Исус, наш једини пут, истина и живот и тада је проливена његова невина крв ради нашег спасења. Због тога је за нас хришћане крст са једне стране симбол борбе против греха, а са друге опет симбол везе љубави са Господом Богом. Овај тужни дан нас уводи уједно и у радост Христовог васкрснућа, што је највећи и најрадоснији хришћански празник, биле су речи Александра Радосављевића, свештеника Храма Светог Јована Крститеља у Кончареву, а поводом Великог петка.

Богослужење на Велики петак у Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву присуствовали су бројни верници као и чланови породице Драгана Марковића Палме који је ктитор овог православног Храма. Велики петак је за све хришћане дан строгог поста, а у Србији је обичај да се зауставе сви послови и у кући и у пољу, као и да се фарбају јаја у црвено која је симбол невино проливене крви Христове и новог живота.