У петак 16. марта 2007.године у духу старе српске традиције, велики број мештана Кончарева дочекао је владику шумадијског  Јована, који је дао благослов за изградњу Храма Светог Јована у Кончареву. Господин Јован је у присуству председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме обишао место на којем је изградња храма требало да почне.

„Позвали смо владику Јована да затражимо благослов за изградњу цркве, јер ово село има велики број  становника.Такође од владике тражимо благослов за име цркве.Сматрамо да треба да буде посвећена Светом Јовану, зато што велики број верника у Кончареву празнује овог свеца као крсну славу“, рекао је том приликом Драган Марковић Палма. Владика шумадијски  Јован дао је благослов за изградњу храма и у обраћању окупљеним верницима рекао, “ Има ли веће радости за цркву Христову, него да се у њој, у оквиру цркве подижу храмови Божији. Дајем благослов да црква буде посвећена Светом Јовану. Молим се Светом Јовану да вас он бодри, да се он за све вас Богу моли, да се изградњом храма ојача љубав међу вама и поштење. Да у ствари изградњом цркве, изграђујете себе. Нека Господ и Свети Јован благослови ову нашу дивну и племениту жељу, нека овај дан буде уписан у историју овог села“, рекао је владика шумадијски Јован.

У суботу 30. јуна 2007. године владика шумадијски Јован освештао је камен темељац за изградњу нове цркве у Кончареву крај Јагодине.Владика Јован  и Драган Марковић Палма положили су камен темељац  за изградњу Храма Светог Јована Крститеља.

„Поставили смо крст и камен темељац на нашу заједничку кућу, за храм Божији. Молим се Богу и Светом Јовану, коме ће овај храм бити посвећен, да са градњом овог храма браћо и сестре изграђујете и себе, у миру, у  љубави, у поштењу, у части. Нека буде благословен овај дан“ рекао је владика Јован. Драган Марковић Палма је поручио да је полагање камена темељца свечани  тренутак за све мештане Кончарева и позвао све Србе на јединство. “Овим чином показујемо своје јединство, на које позивам сав српски народ ма где се налазио“, рекао је Марковић.