Црква Св. Јована Крститеља
Храм Св. Јована Крститеља

Храм Светог Јована Крститеља саградио је Драган Марковић Палма са породицом. Храм је добио име по сеоској слави Свети Јован, а уједно је и крсна слава ктитора. Храм је изграђен у византијско   – српском стилу, са звоником и шест купола. Величине је 22 пута 13 метара. Изградња храма трајала је девет година.

Храм Светог Јована Крститеља у Кончареву освештан је и дат на богослужење народу 11. јуна 2016. године. Храм је освештао Његова Светост Патријарх српски Иринеј са владиком шумадијским Јованом.

Патријарх Иринеј је у својој беседи рекао: “Осветити један храм значи отворити један велики духовни извор, извор живе воде благодети Божје. Предиван храм, извор љубави ктитора, а има ли нешто веће, него подигнути дом имену Божјем, има ли што племенитије него подигнути дом великом Пророку Св. Јовану Крститељу.“  Храм Светог Јована Крститеља у Кончареву је иконописан. У Храму се налазе мошти православних светаца: Свети великомученик Теодор Тирон, Свети Теофилакт епископ охридски, Свети Киријак Отшелник, Свети владика Николај Охридски и Жички, Свети Кнез Лазар, Света великомученица Анастасија, Свети Козма и Дамјан. Храм је зидан традиционално, пуном опеком са неопходним ојачањима унутар зидова од армираног бетона. У дворишту Храма изграђен је парохијски дом са салом за парохе. Двориште Храма је уређено цвећем и поседује два летњиковца.

На предлог владике шумадијског Јована, Свети архијерејски синод Српске православне цркве доделио је Драгану Марковићу Палми, Орден Светог Саве првог Степена, што је највише признање Српске православне цркве.

Драган Марковић Палма са породицом и АТП “Палма“, које је у власништву породице Марковић, ктитори су Храма Светог Јована Крститеља у Кончареву крај Јагодине, где цела породица Марковић и живи.

Службу обавља јереј Срђан Дангузовић.