ЛИKОВНА KОЛОНИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЈОВАНА: За болесну децу сакупљено 6.950 евра и 164.000 динара (www.kurir.rs)

Спуштена је завеса на Прву ликовну колонију, која је од 12. до 14. маја одржана у порти Храма Светог Јована Kрститеља у Kончареву крај Јагодине.

Последњег дана, након што су сликари и вајари, а било их је 26 из целе Србије, завршили своја дела, привредници и угледне личности из Јагодине откупили су све њхове радове и укупан приход ове хуманитарне акције је 6950 евра и 164 000 динара.

фото: Промо
фото: Промо

„Седам породица са територије Јагодине, чија су деца болесна, добило је по 992 евра и по 23 500 динара од продатих слика. Желим да се захвалим уметницима на њиховом раду и учешћу на Првој ликовној колонији у Kончареву и овој хуманитарној акцији. Такође желим да се захвалим привредницима, мојим пријатељима, који су издвојили време да дођу на ову продајну изложбу и купе слике, како би могли да помогнемо породицама чија су деца болесна. Наш став је да те породице и децу не сликамо, јер не желимо да ова хуманитарна акција буде политички маркетинг. Само ћемо да објавимо иницијале деце која су добила новац од продатих слика. Ја као човек и могу слободно да кажем хуманиста, јер сам 1990. године основао Фонд „ Треће дете“ у Поморавском округу, чији су активисти обилазили породице где је рођено треће и наредно дете и помагао тим породицама, сигуран сам да ће овај новац значити за ових седам породица“, изјавио је ктитор Храма Светог Јована Kрститеља у Kончареву крај Јагодине Драган Марковић Палма.

фото: Промо
фото: Промо

По 992 евра и по 23 500 динара добиле су породице следеће деце: С.Г. 2011. из Kолара крај Јагодине, болује од церебралне парализе, Д.Ј. 2011 из Јагодине, болује од церебралне парализе, А.Д. 2002. из Доњег Рачника крај Јагодине, извршена је трансплантација бубрега и болује од епилепсије, И.С. 2000. из Јагодине, болује од карцинома, В.С. 2009. из Јагодине болује од церебралне парализе, А.С. 2015 из Јагодине има урођену срчану ману и В.В. 2016 из Јагодине болује од церебралне парализе.

Сви уметници, сликари и вајари изразили су захвалност Црквеном управном одбору Храма Светог Јована Kрститеља у Kончареву на одлично организованој Првој ликовној колонији и задовољство што су учествовали у овој хуманитарној акцији и дали свој допринос породицама чија су деца болесна.

Фото: Промо
Фото: Промо

Ликовна колонија у Kончареву постаће инстутиција.