У Храму Светог Јована Крститеља у Кончареву крај Јагодине обележен велики хришћански празник Богојављење

Богојављење је дан када је по предању божји глас објавио да је Исус његов син и верује се да ће уочи овог дана у поноћ бити услишене све жеље. Овај празник се слави 19. јануара и један је од 15 највећих празника Српске православне цркве. У православним храмовима обележава се светом литургијом и освећењем свете водице, што је био случај и у храму Светог Јована Крститеља у Кончареву крај Јагодине, чији је ктитор Драган Марковић Палма са породицом.
Литургију је служио свештеник Александар Радосављевић, који је обавио и чин освећења водице. Он је том приликом истакао да је Богојављење празник који се слави као успомена на дан крштења Исуса Христа на реци Јордану. Радосављевић је рекао да је Сина Божијег крстио Јован Крститељ или Јован Претеча, а предање каже да су се у тренутку крштења небеса отворила и чуо се глас Бога Оца: “Ово је Син мој љубљени који је по мојој вољи”.
Према хришћанском учењу, Богојављење је један од највећих празника, јер је на Јордану први пут обављена тајна Свете Тројице и први пут су се заједно појавили Отац, Син и Свети Дух који је у тренутку крштавања, у облику светлосног голуба, слетео на главу Исуса Христа.Код Срба се од давнина Богојављење слави веома живописно и овим празником се завршава божићно светковање.