ПУТИНОВИ НОЋНИ ВУКОВИ ПОКЛОНИЛИ ХРАМУ СВЕТОГ ЈОВАНА У КОНЧАРЕВУ ИКОНУ КАЗАНСКЕ БОГОРОДИЦЕ

Делегација чувеног руског мотоциклистичког клуба „Ноћни вукови“ боравила је, у оквиру турнеје „Руски Балкан“, у Јагодини.

„Ноћни вукови“ су познати по томе што имају велику подршку руског председника Владимира Путина, а њихова главна мисија је зближивање братских православних народа, пре свега Руса и Срба.

Они су посетили и Храм Светог Јована Крститеља у Кончареву где их је, испред породице Марковић, која је ктитор овог Храма, дочекао Далибор Марковић.

Јеромонах Атанасије поклонио је Храму у Кончареву Икону Казанске Богородице.

„Желим вам да вас наша Богородица Казанска чува на многаја љета. Ми смо у вашем храму у мисији зближавања братских православних народа Руса и Срба“ , поручио је Јеромонах Атанасије приликом уручивања Иконе Богородице Казанске.

„Ноћне вукове“ је испред Музеја воштаних фигура у Јагодини дочекао председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Једина фигура у Музеју воштаних фигура у Јагодини, чији лик није са простора Србије или бивше Југославије је Владимир Путин. Ја желим да честитам Владимиру Путину убедљиву победу на председничким изборима у Русији. Приликом последње посете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Београду, када је уручио Орден пријатељства Ивицу Дачићу, који је нашем министру спољних послова доделио Путин, господин Лавров ми је рекао да ћемо до маја месеца потписати Споразум о почетку сарадње Јединствене Србије чији сам председник и Путинове Јединствене Русије“ рекао је Марковић обраћајући се делегацији „Ноћних вукова“, који су ове његове речи попратили аплаузом.

„Наш главни задатак и наша мисија је зближавање братских народа као шту су Срби и Руси и продубљивање културне и духовне сарадње између два народа. Вама се захваљујемо на дочеку и позивамо Вас да будете гост на рођендану „Ноћних вукова“ 31. маја у Русији“ рекао је вођа делегације „Ноћних вукова“ Јевгениј Строгов, који је обилазећи Музеј воштаних фигура у Јагодини рекао да је фигура њиховог председника Путина веродостојна и одлично урађена и захвалио се што овај музеј у центру Србије има воштану фигуру Владимира Путина.

„Ноћни вукови“ су положили и венце на руском гробљу у Јагодини где су сахрањени војници Црвене армије, погинули за ослобођење Јагодине у Другом светском рату.